Humanist op vrijdag

Iets voor jou? Vrijwilliger bij de gevangenis.
De humanistisch geestelijke begeleiders bij Justitie zoeken naar vrijwilligers die op de vrijdag bij de bezinningsbijeenkomsten ondersteuning willen bieden met hand- en spandiensten, inspirerende teksten/filmpjes en een luisterend oor.
Iedere vrijdag krijgen humanistische gedetineerden de mogelijkheid om samen te filosoferen over een thema en met elkaar bijeen te zijn. De dienst duurt een uur waarvan zo’n 40 minuten over het thema wordt gesproken en 20 minuten voor sociale contacten is. De humanist bereid de dienst voor en als vrijwilliger help je met het klaarzetten, eventueel inspiratie voor de thema’s als je dit leuk vindt en het voeren van gesprekken met gedetineerden.
Wanneer?
De bezinningsbijeenkomsten vinden meestal plaats op vrijdagmiddag. Je komt 1,5 uur van tevoren en vertrekt, na het napraten en opruimen, ongeveer 3 kwartier na de dienst. Een wekelijkse beschikbaarheid zou ideaal zijn, maar is voor vrijwilligers vaak niet haalbaar. Een bijdrage van eens in de twee of drie weken is dan ook prima. Het minimum is eens per maand.
Eventuele reiskosten worden door het HV vergoed. Als je meer informatie wilt of je wilt aanmelden kun je contact opnemen met Hans Scheper, Hoofd Humanistische Geestelijke Verzorging (06-48138753) voor een telefonisch kennismakingsgesprek. Hij stuurt je door naar een humanist bij jou in de buurt met wie je zult kennismaken. Daarna ben je welkom voor een oriënterend bezoek bij een bezinningsbijeenkomst, om te ervaren of het iets voor je is.
Wij zijn momenteel op zoek naar vrijwilligers in:
DC Schiphol (Charlotte Molenaar), PI Alphen (Merel Boer en Ellen van der Weerd), PI Zwaag (Kim Schmeink), PI Middelburg (Freek Boon), PI Zaanstad(Peter Schoonheim, PI Sittard en Roermond(Marco van Groenendael), PI Zwolle (Eva Boer)
Geplaatst op donderdag 22 februari 2018

Alle nieuws items

Nieuwsflits

Meld je aan voor de e-mail nieuwsflits van het Humanistisch Verbond, afd. Noord-Holland Noord