Voorzitter Boris van der Ham komt naar Alkmaar

Boris van der HamOp 3 oktober 2013 komt Boris van der Ham op uitnodiging van het bestuur van de afdeling Noord-Holland Noord in Alkmaar.

Zie ook de agenda op deze site: www.humanistenforum.nl/agenda.php voor tijd en plaats.  Sinds 24 november 2012 is  Boris van der Ham voorzitter van het hoofdbestuur van het Humanistisch Verbond. "Met overtuiging ben ik voorzitter van het Humanistisch Verbond. Waarom? Omdat het humanisme een onmisbaar onderdeel is van het publieke debat. De afgelopen jaren is er al uitstekend werk geleverd, dat onder meer heeft geleid tot ledengroei. Graag bouw ik met de bestuursleden verder op dat werk. Op prikkelende en verdiepende wijze wil ik het Humanistisch Verbond een nog grotere plek geven in de Nederlandse samenleving en het publieke debat. Ik merk dat er een groeiende behoefte is aan alternatieve vormen van levensbeschouwing, waaraan het Humanistisch Verbond een doorslaggevende bijdrage kan leveren. Ik ben tien jaar lid van de Tweede Kamer geweest. In die functie stond ik aan de wieg van verschillende initiatiefwetsvoorstellen, zowel rond onderwijs, gelijke behandeling als de vrijheid van meningsuiting, die zeer in lijn liggen met de gedachten van de humanisten".
Over  Boris van der Ham:
Van der Ham was tien jaar lid van de Tweede Kamer voor D66, waar hij zich inzette voor onder meer beter onderwijs en de vrijheid van meningsuiting. Hij leverde een bijdrage aan levensbeschouwelijke publicaties en lezingen, zoals in het debat over de strafbaarheid van godslastering. Op youtube.com en vrijzinnig.com houdt hij ‘vrijzinnige lezingen’ met de seculiere, vrijzinnige en humanistische geschiedenis als leidraad. Recent publiceerde hij ‘De Vrije Moraal’, een boek over de morele en maatschappelijke dilemma’s van de vrijheid. Voor zijn Kamerlidmaatschap was Van der Ham landelijk actief bij verschillende jongerenorganisaties. Hij doorliep de toneelacademie Maastricht en studeerde een aantal jaar geschiedenis. Het onbezoldigd voorzitterschap verricht  Boris naast zijn andere werkzaamheden.

Geplaatst op zondag 9 juni 2013

Alle nieuws items

Nieuwsflits

Meld je aan voor de e-mail nieuwsflits van het Humanistisch Verbond, afd. Noord-Holland Noord