Penningmeester gezocht en gevonden

Het bestuur van de afdeling Noord-Holland Noord van het Humanistisch Verbond was al enige tijd op zoek naar een nieuwe penningmeester. De huidige penningmeester zit er al veel te lang en wilde zijn taak graag overdragen. Het is verheugend te kunnen melden dat onze zoektocht nu resultaat heeft opgeleverd. Op de Algemene Ledenvergadering van 7 februari as. wordt als nieuwe penningmeester Christel de Wit voorgedragen. Hieronder stelt zij zich voor:
Mijn naam is Christel de Wit. Ik ben in 1960 geboren in Castricum, en daar woon ik nog steeds, zij het met een paar korte onderbrekingen tijdens mijn studie Middeleeuwse Geschiedenis. Na die studie heb ik her en der werkervaring opgedaan om uiteindelijk bij de Hoogovens terecht te komen. Daar heb ik ruim 25 jaar gewerkt, en wel op de financiële administratie. Naast m'n werk heb ik de studie Bedrijfseconomie gedaan bij de Hogeschool van Alkmaar.
Zo'n anderhalf jaar geleden ben ik gestopt met werken om met mijn partner Ber door Europa te kunnen fietsen. We hebben al de Noordzeeroute gefietst, een rondje om de Oostzee en afgelopen zomer hebben we vier maanden door Schotland gefietst. In de winter doe ik vrijwilligerswerk bij het Landschap Noord-Holland en bij de Belastingservice van het FNV. Dan help ik mensen met hun belastingaangifte en administratie. Ik ben naast invuller ook coördinator voor de afdeling Castricum.
Ik ben ongeveer tien jaar geleden lid geworden van het Humanistisch Verbond. Hun ledenwerfactie over de radio, om een sterke vereniging te vormen als tegenwicht tegen religies heeft mij over de streep getrokken. Net als veel andere gelijkgestemden zag ik aanvankelijk niet de noodzaak van het aansluiten bij een vereniging als het Humanistisch Verbond. Veel van mijn waarden en overtuigingen leken zo vanzelfsprekend, daar hoefde je niet voor bij elkaar te komen. Toch? Maar die waarden blijken dus helemaal niet zo vanzelfsprekend te zijn, en ik ervaar het als een verrijking het daar met anderen over te kunnen hebben.
Geplaatst op zaterdag 21 januari 2017

Alle nieuws items

Nieuwsflits

Meld je aan voor de e-mail nieuwsflits van het Humanistisch Verbond, afd. Noord-Holland Noord