Hulp bij zelfdoding is ook onder humanisten een taboe

Jaarlijks komen ruim 1500 mensen door zelfdoding om het leven. Het aantal pogingen ligt vele malen hoger. Het is niet strafbaar een eind aan je leven te maken. Het is wel strafbaar om mensen die een einde aan hun leven willen maken daarbij te helpen.
Dat veroorzaakt veel leed.
Het Humanistisch Verbond is van mening dat het van groot belang is het taboe rond zelfdoding te doorbreken, zodat mensen die een zelfgekozen dood overwegen daar desgewenst openlijk over kunnen spreken met daartoe opgeleide hulpverleners. Het HV vindt het dan ook hoog tijd voor een maatschappelijk debat over de vraag of hulp bij zelfdoding strafbaar zou moeten blijven.

Dat dit onderwerp voor vele gelovigen een taboe is behoeft geen nadere uitleg. De redenen liggen immers voor de hand. Gelet op het feit dat op dit forum dit het enige onderwerp is dat, buiten de reactie van een bestuurslid van de afdeling Alkmaar, slechts een reactie heeft opgeleverd is het de vraag of het Humanistisch Verbond met haar mening dat dit taboe dient te worden doorbroken wel de mening van haar leden vertolkt. Hulp bij zelfdoding is kennelijk ook onder humanisten een taboe!!

Geplaatst op donderdag 27 september 2007

Reacties

Mijn moeder vroeg mij een kussen op haar gezicht te drukken. Ze zei: "Wij kunnen niet doodgaan, ik heb het ook bij tante Neeltje en tante Trijn gedaan". De dokter zei dat dit vroeger vaak voorkwam en heeft mijn moeder geholpen. Daarom ben ik voor euthanasie.
Maartje Godding
woensdag 27 mei 2009

Reageren

Om te kunnen reageren dient u ingelogd te zijn. Heeft u nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Dan kunt u deze eenvoudig aanmaken.

Inloggen

Om te kunnen reageren op het forum dient u eerst in te loggen.

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Beschikt u nog niet over een gebruikersnaam en wachtwoord, dan kunt u deze gemakkelijk aanmaken.

Bent u uw wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.